AMD випускає перші мобільні процесори для Chromebook на базі архітектури "Zen"

Acer, ASUS, HP і Lenovo мають намір впровадити широкий спектр систем від початкового до преміумрівнів, виводячи на ринок Chromebook відзначену нагородами архітектуру "Zen".

Компанія AMD оголосила про випуск перших мобільних процесорів AMD Ryzen і новітніх мобільних процесорів AMD Athlon для платформ Chromebook, які забезпечують до 178% швидший перегляд вебсторінок порівняно з попереднім поколінням. Розроблена в співробітництві з Google, лінійка мобільних процесорів AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії представляє перші в світі Chromebook на базі архітектури "Zen" із системами від Acer, ASUS, HP і Lenovo, запланованими до запуску в 4 кварталі 2020 року. Мобільні процесори AMD Ryzen 3000 C-серії пропонують на 212% кращу продуктивність при багатозадачності та створенні контенту порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook. Завдяки вбудованій графіці AMD Radeon Graphics мобільні процесори AMD Ryzen 3000 C-серії включають у себе найпотужнішу графіку, доступну для Chromebook.

"Незалежно від того, чи знаходяться користувачі в Мережі, в автономному режимі, в дорозі або вдома, Chromebook на базі процесорів AMD Ryzen та Athlon забезпечують ефективну роботу процесора, графіки і загальну продуктивність, що необхідні для збереження продуктивності та задоволення високих вимог до дистанційного навчання і віддаленої роботи, – сказав Саїд Мошкелані (Saeid Moshkelani), старший віцепрезидент і генеральний директор підрозділу Client Compute в AMD. – Ми раді співпраці з Acer, ASUS, Google, HP і Lenovo, яка дозволить нам значно збільшити кількість Chromebook на базі процесорів AMD і надати більш потужні опції з першою з багатьох систем Chromebook на базі AMD Ryzen".

Мобільні процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії

Побудовані на потужній архітектурі "Zen" з найкращою в своєму класі графікою AMD Radeon, ноутбуки Chromebook на базі AMD працюють зі швидким відгуком під час перегляду вебсторінок, використання декількох програм одночасно або перегляду потокового відео. Мобільні процесори 3000 C дозволяють досягти більш тонких і легких конструкцій Chromebook, які, незважаючи на невеликий розмір, дозволяють вмістити енергоефективний акумулятор з тривалим часом роботи, а також модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5 для розширення можливостей підключення.Мобільний процесор AMD Ryzen 7 3700C забезпечує чудову продуктивність для Chromebook:
  • До 251% вища продуктивність графіки порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.
  • До 104% швидше в робочій продуктивності порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.
  • До 152% вища продуктивність редагування фотографій порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.

МОДЕЛЬ

КІЛ-ТЬ ЯДЕР/

ПОТОКОВ

TDP

(Вт)

ПІДВИЩЕНА/ БАЗОВА ЧАСТОТА (GHz)

КІЛ-ТЬ ЯДЕР GPU

КЕШ-ПАМ’ЯТЬ (Mb)

AMD Ryzen 7 3700C

4C/8T

15W

Up to 4.0 / 2.3 GHz

10

6 MB

AMD Ryzen 5 3500C

4C/8T

15W

Up to 3.7 / 2.1 GHz

8

6 MB

AMD Ryzen 3 3250C

2C/4T

15W

Up to 3.5 / 2.6 GHz

3

5 MB

AMD Athlon Gold 3150C

2C/4T

15W

Up to 3.3 / 2.4 GHz

3

5 MB

AMD Athlon Silver 3050C

2C/2T

15W

Up to 3.2 / 2.3 GHz

2

5 MB

Цитати партнерів

Мобільні процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії скоро з'являться в системах від основних OEM-партнерів на споживчому, освітньому та корпоративному ринках.

"Chromebook продовжує залишатися ринком, що швидко зростає, де клієнти шукають привабливий дизайн і першокласні можливості для роботи, навчання та ігор з Chrome OS, – говорить Джон Соломон (John Solomon), віцепрезидент Chrome OS у Google. – Наше партнерство з AMD поряд з безпрецедентною пропозицією Chromebook на базі процесорів Ryzen надає споживачам і компаніям ще ширший вибір доступних за ціною конструкцій Chromebook, які забезпечують блискавичну швидкість підключення, тривалий час роботи акумулятора і можливість працювати при багатозадачних робочих навантаженнях".

"Компанія Acer продовжує свою історію лідерства та інновацій на ринку Chromebook, використовуючи нові процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 серії C у нашій майбутній лінійці продуктів, які дадуть клієнтам те, що їм потрібно, щоб досягти успіху в школі, на роботі та вдома, – сказав Джеймс Лін (James Lin), генеральний директор підрозділу з виробництва ноутбуків та IT-продуктів Acer Inc. – Наші нові Acer Chromebook на базі AMD забезпечать підвищений рівень потужності, графічної продуктивності, ефективності та швидший відгук, що дозволить нашим клієнтам вирішувати складні завдання і використовувати переваги асортименту додатків і розширень, що збільшується, в екосистемі Chrome".

"Сучасним співробітникам потрібні потужні, безпечні та прості у використанні хмарні пристрої, щоб адаптуватися до нових реалій роботи вдома або в офісі, – сказав Енді Роудс (Andy Rhodes), керівник підрозділу персональних комерційних систем компанії HP Inc. – Ми пишаємося співпрацею з AMD, у рамках якої ми пропонуємо бізнес-користувачам передові функції безпеки й управління Chrome Enterprise для захисту кінцевих точок і уніфікації керованості. Оснащений новітнім процесором AMD Ryzen, новий Chromebook Enterprise від HP Pro c645 має вражаючу потужність, безпеку і керованість корпоративного рівня, а також безшовні інструменти для спільної роботи, що дозволяють задовольнити потреби в продуктивності бізнес-користувачів по всьому світу".

"Розроблені з урахуванням вимог до ноутбуків, що зростають, системи Lenovo на базі процесорів AMD балансуватимуть між вражаючою продуктивністю і портативністю, дозволяючи користувачам виконувати завдання віддалено і в русі, – сказав Джеррі Парадайз (Jerry Paradise), віцепрезидент з комерційного портфеля, ПК і інтелектуальних пристроїв Lenovo. – Разом з такими партнерами, як AMD, ми можемо запропонувати клієнтам швидкий і продуктивний користувацький досвід у потужних і портативних ноутбуках".

Комментарии : 0

Похожие публикации
Новые публикации